Tuesday, July 5, 2022

Make a decision to live your life


Lama sungguh tinggalkan blog ni bersarang tanpa ada post baru. Alhamdulillah saya masih lagi bernafas di muka bumi ni. So many things happened in my life that I decided to take a break from posting kat sini. Kadang kala kita perlu step back and assess. Moving forward nak teruskan dokumenkan apa dalam blog ni.

Looking back, banyak memory yang direkodkan disini. Lama juga fikir, nak delete entry lama atau nak biarkan sahaja sebagai sebahagian daripada cerita saya. In the end saya ambil keputusan untuk biarkan sahaja sebagai rekod. 

Sekarang ni telah masuk bulan Julai 2022, bermaksud ada beberapa minggu sahaja akan masuk ke tahun baru. Rasa terkilan juga sebab pada awal tahun tidak membuat keputusan untuk mulakan semula penulisan dalam blog ni. Mungkin banyak cerita boleh dikongsikan. Anyway, saya berpegang kepada prinsip looking forward. Tidak ada apa yang saya boleh lakukan tentang masa silam. Keputusan hari ini lah yang akan menentukan masa depan saya.

Matlamat utama saya mulakan semula penulisan di blog ini adalah untuk berkongsi pengalaman hidup saya dan dalam masa yang sama membantu anda untuk mencapai kecukupan. Semoga ilmu-ilmu dan life hack yang akan saya kongsi kan disini dapat membantu anda semua.

Terima kasih kepada pembaca setia saya dan welcome kepada yang baru jumpa blog ni. Semoga kita semua tenang-tenang sahaja. 

No comments:

Good or bad is Good

Saya hari ni tidak sama dengan saya sepuluh tahun yang lepas. Banyak perkara yang saya belajar dan pengalaman hidup yang saya tempohi untuk ...